Ung kvinna gör övningar med personlig tränare i gym.
Personlig tränare står bredvid klient som utför bänkpress.

Största hindret

På TIER5 har vi hjälpt många människor hitta till sitt bästa jag. Hindren på vägen dit har nästan alltid varit en kombination av tre saker.

  • Brist på tid.
  • Brist på motivation
  • “Jag börjar nästa vecka”.

De flesta har redan bestämt sig för att vara mer fysiskt aktiva, de behöver bara en knuff i rätt riktning för att faktiskt komma igång.

Bortslösat friskvårdsbidrag.

Enligt statistik från Friskis & Svettis används endast 65% av alla gymkort regelbundet. Totalt slösas över 3 miljarder årligen på oanvända gymkort. Hur effektivt används ert friskvårdsbidrag?

Varför TIER5?

Det du betalar för är helt enkelt en genväg till produktivitet. Du kan vänta på att de anställda ska samla kraft och motivation till att börja träna. Att de ska lära sig själva om optimal periodisering av träning. Hur övningarna ska utföras… Och alla andra hundra saker som krävs för en säker och effektiv träning.

Ta istället en genväg för att börja få önskade resultat redan efter ett par månader, istället för ett par år.

Professionell kroppsbyggare lyfter vikter med fitnessinstruktör.

En förmån som betalar sig själv

Faktum är att en friskvårdssatsning på arbetsplatsen betalar sig själv och lite till. Forskning från hela världen visar på ett tydligt samband mellan träning, ökad produktivitet och minskad sjukfrånvaro.

Ett par konkreta exempel i Sverige:

  • Bostadsbolaget Mimer: införde 3 timmars träning per vecka. Resultatet efter 2 år var en minskad sjukfrånvaro på över 30%. Minskade besvär med bl.a sömn, mage, nacke och huvudvärk. Medarbetarna berättar även om en ökad ork och arbetsglädje.
  • Lidingö kommun: Introducerade 3 timmar obligatorisk träning. Även här minskade sjukfrånvaron med 30%. Utöver minskad sjukfrånvaro fick arbetsplatserna en ökad produktivitet.
  • Folktandvården Stockholm: Tränade 2.5 timmar i veckan på arbetstid. Minskade sjukfrånvaron med 21% och ökade produktiviteten.

En attraktiv arbetsplats

Utöver att öka produktivitet och minska kostnaderna för sjukfrånvaro, hjälper en friskvårdssatsning till att behålla och locka ny talang till arbetsplatsen.

Skapa den bästa versionen av er arbetsplats!

Boka konsultation

Ta reda på hur vi kan hjälpa just ditt företag.

Som PT vill jag vägleda ditt arbetsteam till en hälsosammare och mer produktiv vardag.

Vi diskuterar bland annat era förutsättningar och utmaningar på arbetsplatsen. Sedan går vi igenom det bästa upplägget för er.

Kontaktformulär